Kompetansetjeneste etter adopsjon

Adopterte og deres familier kan kontakte kompetansetjenesten hos Bufetat Øst for generelle råd og veiledning, innsyn i egen adopsjonssak eller søk om opprinnelse.

Del på:

Råd og veiledning

Barne-, ungdoms- og familieetaten, avdeling Øst (Bufetat Øst) har utviklet en kompetansetjeneste for adopterte og deres familier etter en adopsjon er gjennomført. 

Tjenesten skal gi individuell veiledning til adopterte og familien om tjenestetilbudet etter adopsjon. Dette inkluderer samtalestøtte til alle adopterte over 16 år. Tjenesten er gratis og skal være et lavterskeltilbud som betjenes av erfarne rådgivere med taushetsplikt.

Bufetat Øst gir også informasjon/fagstøtte om adopsjonsspesifikke problemstillinger til bruk for andre aktuelle tjenester.

Bufetat Øst gir råd om hvordan en går frem for å finne ut mer om egen opprinnelse og har noe informasjon om opprinnelseslandene.

Du kan også kontakte Adopsjonsforum for nærmere veiledning.

Kompetansetjenesten har telefon

466 16 603

Åpningstider:

  • kl. 10–14 tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

Innsyn i egen adopsjonssak og søk etter opprinnelse

Adopterte forholder seg forskjellig til sin egen bakgrunn. Noen kan være veldig opptatt av opprinnelse, mens andre ikke er det. Begge deler er helt greit. Hvordan man forholder seg til opprinnelse kan forandre seg i løpet av livet også.

Etter at du har fylt 18 år, kan du få dokumentene i adopsjonssaken din og eventuelle kontaktønsker fra din biologiske slekt. 

Det er flere ting det er lurt å tenke gjennom før du starter å søke etter egen opprinnelse. I brosjyren Søke etter opprinnelse kan du finne gode råd til hvordan frem for å søke etter informasjon om egen bakgrunn og biologisk familie
 

Informasjon om opprinnelseslandene

I enkelte land kan det være lover eller samfunnsforhold som begrenser muligheten for å finne ut mer om din bakgrunn. Arkiveringsrutiner, lovbestemmelser om at biologiske foreldre har rett til anonymitet og andre forhold hos for eksempel barnevern eller rettsvesen, kan i praksis gjøre innsynsretten vanskelig eller umulig, mens det i andre saker kan være enklere å finne informasjon.

Bli medlem